08.12.2012 2255

1900 yılların başında Fransızlar tarafından İnağzı'na elektrik santralı inşa edilmiştir. Santral, 1938 yılında E.K.İ adına Erzincanlı Kürt Alibey tarafından satın alınarak 1945 yılına kadar aynı amaçla kullanılmıştır. Bina, 1945 yılından sonra E.K.İ elektrik santralinin kaldırılmasıyla at ahırı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

1966 yılında İnağzı semtinde kurulan müteşebbis heyeti, at ahırı olarak kullanılan binayı, okul binasına dönüştürmek ve semte bir ilkokul kazandırmak amacıyla T.T.K kurumundan 49 yıllığına kiralamıştır. Müteşebbis heyeti, aynı yıl binada tadilat yaparak 1966–1967 eğitim öğretim yılının II. yarısında İnağzı İlkokulunu, diğer semt okullarına giden öğrencilerini toplayarak eğitim-öğretime açmıştır.

1977 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü, okul binasının yanına iki katlı ek bina inşa ettirmiştir. 1987–1991 yılları arasında okul idaresi, okul koruma derneği, muhtar ve öğretmenlerimizin gayretleri ile okulumuzda birçok değişiklikler yapılmıştır.

Okul, T.T.K kurumundan tapusu alınarak özel idareye devredilmiştir. İki katlı olan okul binasına bir kat daha eklenerek Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptırdığı ek bina ile birleştirilmiştir. Kalorifer tesisatı döşettirilmiş, okul binasının dışında bulunan tuvaletler bina içine alınmış ve anasınıfı yapılarak hizmete açılmıştır.

1993–1994 eğitim öğretim yılı başında okulumuz ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür. Aynı yıl okul bahçesi, duvar ile çevrilerek bahçe içine Atatürk büstü yaptırılmıştır.

Okulumuza 1999–2000 yılında Milli Eğitim tarafından 18 bilgisayarlı teknoloji sınıfı, 2003 yılında da okul salonu yaptırılmıştır.

2006–2007 eğitim öğretim yılında okul aile birliği ve İnağzı muhtarının girişimleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Köksal Toptan'nın katkılarıyla okulumuz için İnağzı semtinde, sürücü kursu eğitim alanı olarak kullanılan yerde yeni okul binası inşaatına başlanmıştır.

2007–2008 eğitim öğretim yılı başında yeni yapılan binasına geçen okulumuzun adı Köksal Toptan İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiş ve 2007–2008 öğretim yılının başında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Köksal Toptan'nın da bulunduğu açılış töreniyle eğitim-öğretime açılmıştır.

Okulumuz, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başında ise Köksal Toptan İlkokulu ve Ortaokulu adını almıştır.

2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı başında tekli eğitim-öğretime geçilmiştir.